Bu Benim Davranışım

BU BENİM DAVRANIŞIM

 

PROJE HAKKINDA

Öğrencilerin olumlu davranışlarını destekleyerek onları güdüleyerek davranışların kalıcı hale gelmesini hedefleyerek bu projeyi oluşturmaya karar verdik. Uygulama haftalık ve aylık takip şeklinde devam edecek.  Her sınıfa bu benim davranışım takip çizelgesi verildi. Oradakiler davranışlar artı öğretmenlerimizin sınıflarında uyarlayarak ekledikleri davranışlar üzerinden değerlendirilecekler. Her hafta gözlem yaparak olumlu davranış sergileyen öğrencilerin isimlerini yazacaklar. Haftanın sonunda da her sınıftan o hafta davranış olarak iyi öğrencilerin isimleri alınarak haftanın yıldızları panosuna asılacaklar. Aynı zamanda müdür, müdür yardımcısı, branş öğretmeni, rehber öğretmenin görüşleri de alınarak haftanın sınıfı seçilecek. Bir aylık süreç sonunda ismi yazılan öğrencilere ödüllendirme ile dönütler sağlanacak.

HEDEFLER

Öğrencilerde olumsuz davranışların yerine olumlu davranışları artırarak ve onları pekiştirerek davranışların kalıcı hale gelmesini hedefliyoruz.  Okulumuzun genel öğrenci profilinin eğitim ve öğretim kalitesini artırmak hedefiyle yola çıktık.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Proje öğretmenlerle istişareler sonucu hedefler belirlendi.  Bu hedeflerin haftalık takipler şeklinde olmasına karar verildi. Her hafta yıldız öğrencilerin ve haftanın sınıfının rehberlik servisi panosunda isimlerinin yer almasına karar verildi.  Bir ay uygulamalar sonucunda öğrencilere dönüt verilmesi düşünüldü.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerde olumlu davranışların artıp kalıcı hale gelmesi bekleniyor. 

22.04.2019 1112